FAQ

[qa excerpts=false]

Netwerk & Opslag (16)
 • Wat is widi?

  widiIn de woonkamer of Conference Room, het is gemakkelijk om uw scherm te delen met Intel® Wireless Display. Moeiteloos films van uw Tablet, Mobiele telefoon, Ultrabook™ of 2-in-1 apparaat streamen naar uw HDTV, het spelen van PC games op uw home theater, of vertoon een zakelijke presentatie van uw tablet in de conferentiezaal rechtstreeks naar het grote scherm. Wat uw wensen ook zijn, kies voor de technologie die geschikt is voor u.

  Maak elke beleving op uw mobiele apparaat nog leuker
  Met Intel® WiDi kunt u eenvoudig alles wat u leuk vindt, inclusief films, video’s, foto’s en muziek direct naar de grote HDTV streamen zonder kabels of rommel.
  Wat u nodig heeft

  • Een notebook, Ultrabook™, smartphone, of tablet met Intel® WiDi.
  • Een voor Intel® WiDi gecertificeerd ontvangstdevice.
  • Zie de Intel® Wireless Display in actie. Bekijk hier de video

  Beleef de full HD video ervaring
  Geniet met een kamer vol vrienden van verbluffende HD-beelden dankzij Intel® Wireless Display. De nieuwste versie van de Intel® WiDi software ondersteunt verschillende super-rich HD-ervaringen, inclusief full 1080p video-ondersteuning voor het streamen van beschermde content, zoals Blu-ray* en 3D*.

  Maak multitasking met twee schermen twee keer zo leuk
  Met Intel Wireless Display kunt u meer tegelijkertijd. Controleer e-mail terwijl u een film kijkt op de HDTV, of praat met vrienden over de hele wereld via een chatsysteem over de film die u aan het kijken bent.

  De industriële standaard overtreffend
  Intel WiDi is gebaseerd op de door de Wi-Fi Alliance Wi-Fi gecertificeerde Miracast* specificatie. Daarnaast biedt Intel Widi technologie snelle en betrouwbare connecties, een lage latency bij het delen van schermen, superieure video- en audiokwaliteit en soepel afspelende HD video op de draadloze display.

 • Wat is 802.11ac?

  802.11ac (ook bekend als 5G Wi-Fi) is een nieuwe netwerkstandaard. De vraag naar HD streaming en supersnel Wi-Fi is zo groot dat deze nieuwe technologie is ontwikkeld.
  De 802.11ac technologie wordt ook wel Wireless-AC genoemd. Deze techniek zorg voor snelheden van maximaal 1750Mbps en is 2 a 3 keer sneller dan de vorige generatie.

  De 802.11ac technologie werkt voornamelijk op de nog niet zoveel gebruikte 5Ghz band. Dit heeft als voordeel dat deze niet stoort met andere apparaten zoals DECT telefoons, babyfoons en de magnetron.

 • Hoe sluit ik een harde schijf aan?

  U kunt uw externe harde schijf op verschillende manieren aansluiten.
  – USB 2.0
  USB 2.0 is op dit moment de meest gebruikte aansluiting voor uw externe harde schijf. Deze USB (Universal Serial Bus) heeft een overdrachtssnelheid tot 480 Mbit per seconde. Het voordeel van deze aansluiting is dat op vrijwel elke laptop of computer een of meerdere USB 2.0 poorten aanwezig zijn.
  – USB 3.0
  USB 3.0 is de nieuwste USB aansluiting en kan tot 10 keer sneller gegevens overzetten dan de USB 2.0. De nieuwste laptops en computers zijn steeds vaker voorzien van deze aansluiting. Om de snelheid te halen dient zowel de externe harde schijf als uw computer of laptop voorzien te zijn van een USB 3.0 aansluiting. Wanneer uw externe harde schijf een USB 3.0 aansluiting heeft en uw computer of laptop een USB 2.0 poort, dan zal de snelheid aangepast worden aan de USB 2.0 aansluiting.
  – SATA en Firewire
  Deze aansluitingen worden tegenwoordig nog zelden gebruikt op zowel computers en laptops als externe harde schijven. De snelheden zijn lager dan de nieuwste USB 3.0 aansluiting.

 • In welke maten zijn harde schijven beschikbaar?

  Er zijn twee verschillende maten harde schijven: 2,5 en 3,5 inch. Dit is de maat van de diagonaal van de schijf die in de behuizing zit.

  – 2,5 inch harde schijven
  De 2,5 inch harde schijven zijn klein en compact waardoor u ze makkelijk meeneemt. De 2,5’’ harde schijven halen hun stroom via de aansluiting op de computer. Daardoor is blijven ze een stuk koeler dan een 3,5’’ schijf en zijn ze energiezuiniger. Een nadeel van de 2,5’’ externe harde schijf is dat deze schijven een lager toerental (5400 RPM) en vaak een lagere opslagcapaciteit hebben, waardoor het langer duurt om uw gegevens op te slaan dan bij een 3,5’’ schijf.

  – 3,5 inch harde schijven
  De 3,5 inch harde schijven hebben een groter formaat en worden vaak gebruikt als vaste back-up harde schijf bij een computer. Een voordeel van de 3,5’’ is dat de schijf meer opslaggeheugen heeft en doorgaans sneller (7200 RPM) is. Deze harde schijven zijn lastiger mee te nemen vanwege hun omvang en de externe voeding, waardoor een stroomaansluiting noodzakelijk is.

 • Waarvoor gebruik je een externe harde schijf?

  Een harde schijf, ook wel hard disk drive (HDD) genoemd, is een opslagsysteem om uw gegevens op te slaan. Bestanden zoals foto’s, video’s of uw besturingssysteem kunt u opslaan op deze schijf. Een harde schijf heeft echter een maximum opslagcapaciteit, waardoor u bestanden moet verwijderen en uw computer of laptop erg traag wordt.
  Een oplossing hiervoor is een externe harde schijf. Op deze schijf kunt u gemakkelijk uw bestanden opslaan en back-ups maken van belangrijke gegevens.

 • Hoe moet ik een SSD in mijn computer bouwen?

  In veel computers is alleen ruimte voor een 3,5’’ SSD opslagschijf. Wilt u toch een 2,5’’ in uw computer monteren, dan zijn er speciale brackets ofwel Montage Adapters beschikbaar die ervoor zorgen dat uw 2.5’’ SSD passend is. In veel gevallen worden de schroeven en kabel bijgeleverd.

 • Wat zijn de voordelen van een Solid-state schijf?

  Snelheid
  Een SSD is gemiddeld 4x sneller dan een gewone harde schijf. Uw favoriete programma’s starten hierdoor veel sneller op. Vooral met het opstarten van uw computer is dit verschil goed merkbaar.
  Schokbestendig
  Omdat een SSD geen bewegende delen bevat is deze schijf veel beter bestand tegen schokken en daardoor nog betrouwbaarder.
  Energieverbruik
  Een SSD schijf is veel energiezuiniger dan een gewone harde schijf. Bij laptops betekent dit een langere batterijduur.
  Stiller
  Een SSD bevat geen bewegende onderdelen waardoor de schijft veel stiller is.

 • Wat is een switch?

  Een switch is een soort verdeeldoos binnen het netwerk en deelt de aangesloten apparaten met elkaar om bestanden uit te wisselen. De switch deelt zelf geen internetverbinding, hiervoor heeft u, naast een modem, een (draadloze) router nodig. Een router beschikt echter over een beperkt aantal aansluiting. Een switch maakt het mogelijk om meerdere apparaten met het internet te verbinden. Als u een router tussen het modem en de switch plaatst, deelt u de internetverbinding met alle apparaten in het netwerk, dus ook met de aan de switch gekoppelde apparaten.

 • Wat is een router?

  Een router is een apparaat dat de aangesloten apparaten met elkaar verbindt en het internetsignaal verdeelt naar meerdere apparaten. Wilt u met meerdere apparaten tegelijkertijd op het internet, dan heeft u een router nodig. Ook maakt een router het mogelijk om bestanden, zoals foto’s en muziek te delen met andere gebruikers binnen het netwerk. Sommige routers hebben extra functies en aansluitingen, zoals een ingebouwde ADSL-modem, een 3G-modem en/of een USB poort. Een router kan zowel op een bedraad als draadloos netwerk aangesloten worden. Wilt u meer informatie over hoe u het beste uw netwerk aan kunt leggen? Uw ITPRODEALER voorziet u graag van advies.

 • Wat is een computernetwerk?

  Een computernetwerk is een netwerk van een of meer computers en eventueel mediaspelers, NAS (Network Attached Storag) of andere netwerkproducten die met elkaar in verbinding staan. Er bestaan twee soorten verbindingen: bedraad of draadloos. Een bedraad thuisnetwerk wordt ook wel Local Area Network (LAN genoemd) en een draadloos netwerk Wireless Local Area Network (WLAN). Met een computernetwerk kunt u gemakkelijk bestanden zoals muziek en foto’s en een internetverbinding delen met andere gebruikers. Wanneer u een netwerk wilt aanleggen en het internet wilt delen met alle netwerkapparaten, dan heeft u een router nodig.

 • Waarom zou ik voor een NAS kiezen?

  10 redenen om voor een NAS te kiezen:

  • Alle data centraal
  • Alle data veilig door verspreide opslag
  • Altijd en overal uw data benaderen
  • Bestanden delen buiten het netwerk
  • Meerdere gebruikers hebben toegang
  • Gemakkelijke streaming van media
  • Downloaden & delen – Energiezuinig
  • Oplagscapaciteit is uitbreidbaar
  • Printen via NAS
 • Wat doet een Media Player?

  Een Media Player is een apparaat om uw persoonlijke mediacollectie af te spelen, zoals films, series, internet entertainment en muziek. Er zijn twee soorten mediaspelers: een Mediaspeler met een harddisk en Mediastreamer zonder harddisk. De mediaspelers met HDD haalt zijn bestanden van de interne harddisk af, waardoor u geen laptop of ander apparaat nodig heeft voor het afspelen van uw bestanden. Bij een Mediastreamer is er wel een extern apparaat, zoals een NAS, PC of een externe HDD nodig om uw bestanden af te spelen.

 • Wat doet een range extender?

  Een Range Extender, ook wel repeater genoemd, vergroot het draadloze bereik van uw netwerk. De Wireless Range Extender garandeert een optimale uitgebreidere dekking en vermindert de “dead spots“, zodat u de beschikking krijgt over een stabiele netwerkverbinding in uw hele huis. Zelfs in de tuin en het thuiskantoor.

 • Wat kan ik met een SD Wi-Fi kaartje?

  Met een SD Wi-Fi kaartje kunt u bestanden zoals foto’s of video’s via Wi-Fi direct van uw camera naar uw laptop of computer sturen. Zo kunt u snel en gemakkelijk op een groot scherm nog eens nagenieten van al uw gemaakte foto’s en video’s.

 • Waar staat LED voor?

  LED staat voor ‘Light Emitting Diode’. LED-verlichting zorgt voor een zeer helder licht. Daarnaast is LED-verlichting energiezuinig, bevat geen schadelijke stoffen zoals kwik en heeft een lange levensduur.

 • Wat is Netflix?

  Netflix is een dienst waarmee u films en series online kunt streamen. Met deze ‘on-demand’ video dienst hoeft u niet te wachten tot de film gedownload is maar kunt u gelijk beginnen met kijken.
  De service van Netflix wordt aangeboden in abonnementsvorm waarmee u onbeperkt online films en series kunt kijken. Netflix is te gebruiken op een groot aantal apparaten zoals de mediaspelers van ASUS en WD.

Notebooks & toebehoren (3)
 • Waarom zou ik voor een Ultrabook kiezen?

  Vier redenen om voor een Ultrabook te kiezen:

  • Slank, stijlvol en licht
  • Vanuit stand-by opstarten in minder dan 7 seconden
  • Extra lange accuduur
  • Krachtige Intel® Core™ processor inside
 • Wat is een Ultrabook?

  Een Ultrabook™ is een slanke, lichte en stijlvolle notebook die uitstekende prestaties biedt. Ideaal voor gebruikers die veel onderweg zijn en toch een krachtige computer nodig hebben. Ultrabook™ is een merknaam van Intel®. Alleen notebooks die aan de Intel® Ultrabook™ specificaties voldoen mogen zichzelf Ultrabook™ noemen.

 • Wat is een hybride tablet?

  Een hybride tablet is een tablet met een bijpassend aanklikbaar toetsenbord waardoor u er ook een notebook van kunt maken.

Systemen & Toebehoren (10)
 • Wat is Microsoft Office en uit welke programma’s bestaat het?

  Office is een verzameling van programma’s van de fabrikant Microsoft. Het pakket bevat onder andere Word, Excel, Access, PowerPoint en Outlook. Welke programma’s deel uitmaken van Office is afhankelijk van het pakket en de versie die u aanschaft. Wilt u weten welk pakket het meest geschikt is voor u? Uw ITPRODEALER helpt u graag verder!

 • Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een printer?

  § Snelheid van de printer:
  Dit wordt aangegeven in pagina’s per minuut en is een gemiddelde snelheid. Moet u meerdere pagina’s afdrukken, dan raden wij een snelle printer aan.
  § Kosten:
  Bij de aanschaf van een nieuwe printer moet u letten op de kosten van de cartridge of toner. Het kan gebeuren dat deze duurder zijn dan de aanschafprijs van de printer. Soms is het dan voordeliger om te kiezen voor een duurdere printer met goedkopere cartridges. Een alternatief is om gescheiden cartridges of toners aan te schaffen. U hoeft alleen de cartridges en toners te vervangen die leeg zijn, dit scheelt u ook in de kosten.
  § Resolutie:
  De resolutie van een printer geeft aan hoeveel inktpunter per inch worden afgedrukt en worden weergegeven in Dots Per Inch (DPI). Hoe hoger de DPI, hoe beter de kwaliteit is van uw afdrukken. Wilt u voornamelijk tekstdocumenten printen, dan is een resolutie van 600 DPI voldoende. Bij het afdrukken van foto’s raden wij minimaal 1200 DPI aan.

 • Wat is een All-in-one printer?

  Wilt u naast printen ook scannen, kopiëren of draadloos printen, dan is een All-in-one printer een aanrader. De all-in-one printer is op dit moment erg populair en biedt veel extra mogelijkheden, zoals:
  § Scannen/kopiëren
  Een printer voorzien van scan- en kopieerfunctie is geschikt wanneer u bijvoorbeeld belangrijke documenten of foto’s wilt scannen en op wilt slaan op uw computer of eenvoudig een kopie wilt maken van bijvoorbeeld uw legitimatiebewijs.
  § Printen vanaf een geheugenkaart/USB stick
  Met een printer voorzien van een ingebouwde kaartlezer en/of USB aansluiting, print u rechtstreeks van uw geheugenkaart of USB stick documenten of foto’s. U hoeft geen computer meer te gebruiken voor het printen van uw documenten.
  § Draadloos printen
  All-in-one printers kunnen voorzien zijn van draadloze verbindingstechnieken zoals wifi en bluetooth. Een printer met wifi kunt u verbinden aan uw thuisnetwerk. Het enige wat u nodig heeft is een stopcontact en een draadloos bereik. U kunt dan van elke computer die aan het netwerk is verbonden draadloos printen. Met een printer voorzien van bluetooth is het mogelijk om vanaf uw telefoon, digitale camera of tablet, zonder tussenkomst van een computer, draadloos te printen. Vooral wanneer u meer dan een computer in huis hebt, is draadloos printen een handige functie.

 • Wat is het verschil tussen een inkjetprinter en een laserprinter?

  Het verschil tussen inkjetprinters en laserprinters is de techniek die gebruikt wordt. Inkjetprinters maken gebruik van vloeibare inkt uit een cartridge. De inkt wordt door kleine gaatjes op het papier gesproeid waardoor er een tekst of afbeelding gevormd wordt. Laserprinters projecteren een tekst of afbeelding op de drum van de printer. Deze projectie wordt met een soort poeder uit de toner op het papier gedrukt waardoor er een afbeelding ontstaat. Inkjetprinters worden vaak gebruikt voor thuisgebruik of door kleine bedrijven, terwijl laserprinters juist vaak gebruikt worden voor bedrijven. Wilt u voornamelijk teksten afdrukken, dat is de laserprinter een goede keuze. Als u de printer ook wilt gebruiken voor het afdrukken van foto’s, dan kunt u beter kiezen voor een inkjetprinter.

  Voordelen van een inkjetprinter

  • Perfecte printer voor het afdrukken van kleurenafbeeldingen;
  • Geschikt om mooie foto’s af te drukken, zeker als u speciaal fotopapier gebruikt;
  • Over het algemeen goedkoop in aanschaf;
  • Veel inkjetprinters kunnen ook scannen en kopiëren;
  • Printen op andere papierformaten dan A4 mogelijk;
  • Cartridges van alternatieve merken beschikbaar.

  Voordelen van een laserprinter

  • Ideale printer voor het afdrukken van teksten;
  • Zeer scherpe afdrukken in zwart-wit en op gewoon papier;
  • In het algemeen goedkoop in gebruik;
  • Afdrukken gaat snel;
  • Cartridge gaat lang mee;
  • Grote in- en uitvoerbak (meestal 100-200 vel);
  • Onderhoudsarm.
 • Hoe sluit ik mijn videokaart aan op mijn monitor?

  Uw monitor wordt aangesloten op uw videokaart, dit is mogelijk via verschillende aansluitingen:

  1. VGA (Video Graphics Array) De VGA aansluiting is een standaard analoge aansluiting. De meeste monitoren zijn voorzien van deze aansluiting, maar ze worden steeds minder gebruikt.

  2. DVI (Digital Video Interface) DVI kan een hogere resolutie doorgeven van uw computer naar uw monitor. Er zijn verschillende soorten DVI, waarvan op dit moment DVI-A en DVI-I het meest gebruikt worden. Het verschil tussen deze twee soorten is dat DVI-A alleen een analoog signaal doorstuurt en DVI-I zowel een analoog als een digitaal signaal kan doorgeven. De nieuwste soort DVI is de DVI-D, deze stuurt enkel digitaal signaal door. Deze aansluiting is tegenwoordig steeds vaker aanwezig op monitors.

  3. HDMI (High-Definition Multimedia Interface) HDMI is een aansluiting die zowel audio- als videosignalen in digitale vorm op hoge resolutie doorstuurt. Deze aansluiting wordt steeds meer gebruikt..

  4. DisplayPort De DisplayPort is een variant op de HDMI kamer en kan ook het video- en audiosignaal doorsturen.

 • Welke aansluitingen heb ik nodig bij mijn monitor?

  Uw monitor wordt aangesloten op de videokaart van uw computer, dit is mogelijk via verschillende aansluitingen:

  1. VGA (Video Graphics Array)
  De CGA aansluiting is een standaard analoge aansluiting. De meeste monitoren zijn voorzien van deze aansluiting, maar ze worden steeds minder gebruikt.

  2. DVI (Digital Video Interface)
  DVI kan een hogere resolutie doorgeven van uw computer naar uw monitor. Er zijn verschillende soorten DVI, waarvan op dit moment DVI-A en DVI-I het meest gebruikt worden. Het verschil tussen deze twee soorten is dat DVI-A alleen een analoog signaal doorstuurt en DVI-I zowel een analoog als een digitaal signaal kan doorgeven. De nieuwste soort DVI is de DVI-D, deze stuurt enkel digitaal signaal door. Deze aansluiting is tegenwoordig steeds vaker aanwezig op monitors.

  3. HDMI (High-Definition Multimedia Interface)
  HDMI is een aansluiting die zowel audio- als videosignalen in digitale vorm op hoge resolutie doorstuurt. Deze aansluiting wordt steeds meer gebruikt..

  4. DisplayPort
  De DisplayPort is een variant op de HDMI kamer en kan ook het video- en audiosignaal doorsturen. Vaak wordt deze aansluiting gebruikt wanneer u meer dan 2 beeldschermen wilt aansluiten op 1 videokaart.

 • Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een monitor?

  Monitoren heb je in verschillende soorten en maten. Het formaat van het beeldscherm van een monitor wordt uitgedrukt in inches (‘’) en wordt gemeten van linksonder naar rechtsboven. Welk formaat het beste bij u past, is afhankelijk van uw behoefte. Voor normale dagelijkse werkzaamheden is de standaard 22’’ monitor vaak voldoende. Wilt u meer doen met uw computer, zoals gamen of beeldbewerking, dan kunt u kiezen voor een grotere monitor zodat u een hoge resolutie kunt bereiken. De term resolutie wordt bij monitoren gebruikt om het aantal gebruikte pixels op een beeldscherm te beschrijven. Een pixel geeft een of meerdere kleuren weer. Hoe meer pixels het beeldscherm heeft, hoe meer details er worden weergegeven. Op dit moment is de standaard maximale resolutie 1920 x 1080 pixels. Een hoge resolutie betekent een scherper beeld, wat rustiger werkt voor uw ogen. Zet uw beeldscherm nooit in een lagere resolutie dan uw monitor aan kan, dit zorgt voor een onscherper beeld en kan hoofdpijn veroorzaken.

 • Wat is een NUC en waar kan ik de NUC voor gebruiken?

  De Intel® NUC (Next Unit of Computing ) is een kleine krachtige Barebone computer die werkt op basis van een Intel® Celeron / Core™ i3 of i5 met V-Pro™ processor en geïntegreerde Intel® Graphics. Door het geringe formaat, slechts 11,7 cm breed en 3.9 cm hoog, en de VESA mount bracket is de Intel® NUC ook gemakkelijk achterop een monitor te plaatsen.

  U kunt de Intel® NUC inzetten als een supersnelle mediacenter, voor digitalsignage of gewoon als PC.

 • Hoe veel werkgeheugen heb ik nodig?

  Het werkgeheugen staat ook wel bekend als het interne geheugen of RAM-geheugen en wordt aangegeven in gigabite (GB). De meeste laptops beschikken op dit moment over 3 of 4 GB werkgeheugen. Hoeveel werkgeheugen uw laptop nodig heeft is afhankelijk waar u uw laptop voor gaat gebruiken. Gaat u bijvoorbeeld foto’s of video’s van hoge resolutie bewerken, dan is het aan te raden om te kiezen voor een laptop met meer dan 4 GB werkgeheugen. Als u later meer werkgeheugen nodig hebt, omdat bijvoorbeeld dit voor uw nieuwe software een vereiste is, kunt u losse geheugenmodules aanschaffen en deze in uw laptop plaatsen. Uw ITPRODEALER helpt u hier graag bij.

 • Wat betekent de reactiesnelheid van een beeldscherm?

  De reactiesnelheid van uw beeldscherm is de tijd dat het beeldscherm nodig heeft om een beeldpunt door een volledige cyclus (van zwart naar wit en weer terug) te krijgen. Hoe lager de reactiesnelheid, hoe beter het beeldscherm om kan gaan met veranderende beelden. De snelheid wordt weergegeven in milliseconden.